Första helgen 2014

Jag har haft fullt upp hela helgen, men det har också varit en väldigt bra helg.
 
I fredags pluggade jag, Herman och Johan tillsammans halva dagen. Efteråt gick vi hem till en kompis från vår högstadieklass och spelade Monopol. Det var kul, även om jag inte vann. Jag älskar att vinna... 
 
På lördagen var jag först på thai-buffé med Herman och hans släkt, sedan lagade jag falafel med Ekeby-pojkarna. Det blev väldigt gott. Vi hade en sås till med tahini i, John som har bott ett tag i Mellanöstern sa att den smakade nästan likadant som den gör där, vilket jag ser som ett bra betyg. 
Vi använde följande recept (till fyra portioner):
400 g sköljda kikärtor
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
½ tsk salt
½ dl hackad persilja
2 krm sambal oelek
2 msk majsstärkelse
Det var väldigt enkelt att göra, bara att mixa ihop alla ingredienser, rulla till bollar och sen fritera i olja.
Både lätt och gott alltså! 
 
Igår fyllde min mamma år, och vi firade hela dagen lång. Hon fick frukost och paket på sängen. Julia minipredikade i kyrkan. VI åt lunch på Kolgrillsbaren, en grekisk restaurang. Det har nästan blivit en vana att äta ute nu under julen. Jag åt kycklingspett, fläskfilespett, bläckfiskringar och dolmades(vinbladsdolmar med ris i). Det var väldigt gott. Det var inte samma mysiga atmosfär som på Hellas, men det var fint ändå. 
Efter att vi hade ätit mötte vi Herman och Anna och spelade bowling. Jag brukar alltid bli sur när jag bowlar, men igår brydde jag mig inte så mycket om hur det gick och hade roligt istället. Det var kul som omväxling att inte vara sur i bowlinghallen!
Vi gick vidare till Biografen för att träffa mormor och morfar som skulle gå med oss på Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Den var väldigt underhållande, jag skriver mer om den i ett annat inlägg.
Det var en riktigt bra dag!
 
Idag hann jag tvätta Molly tillsammans med mamma, äta lunch hos farmor och farfar och packa ner nästan alla mina saker och julklappar i väskorna innan vi tog tåget tillbaka till Jönköping igen. Så nu sitter jag i vår mjuka säng igen och förbereder mig mentalt för att börja plugget på allvar igen. Det är skönt att komma tillbaka till vardagen, men tråkigt att lämna de nära och kära där hemma. 
 
Min fina systerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0