438 dagar

Nu har jag läst slut 438 dagar, som handlar om de svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye som döms för terroristbrott i Etiopien för att de är just journalister. Boken öppnar verkligen mina ögon för hur hemsk världen är. Flera gånger fick jag påminna mig själv om att det verkligen var en sann historia. Det kändes på ett sätt så overkligt, på ett annat otroligt verkligt. De berättar om det som de har varit med om på ett rakt och ärligt sätt, vilket gör att jag blir extra berörd av boken. Berättandet växlar mellan dem. Persson, som är fotograf, skriver mer tufft och sakligt, medan Schibbye, skribenten, står för de analyserande och mer djupa delarna.  
 
 

Färdig med kursen!

Eller, ja, nästan i alla fall. Idag hade jag en gruppredovisning om aktivitetsmönster i olika åldrar, alltså hur personer spenderar sin tid i olika livsskeden. Klassen var indelad i sex grupper som hade fått varsin åldersgrupp, så det var intressant att lyssna till vad de andra grupperna hade kommit fram till. Det var den sista uppgiften för kursen, förutom en hemtenta som ska göras på torsdag och fredag. Tänk att jag redan(nästan) har klarat av första terminen på arbetsterapeutprogrammet! Om två och ett halv år är jag examinerad!
 
Nu ska jag bara ta det lugnt. Vet inte riktigt hur jag kan förbereda mig inför tentan, så jag struntar i det! Ikväll åker jag hem till Örebro, för imorgon fyller min pappa 50 år! Han vet inte om att jag ska komma hem, så det ska blir kul. 

Tacofest!

Igår ställde vi till med fest! Tacofest rättare sagt, och försenad 20-årsfest eftersom jag var sjuk på min födelsedag. Vi åt tacos på golvet, eftersom vi inte hade stolar nog åt alla. Väldigt mysigt faktiskt. Efter maten spelade vi lite spel, åt rabarber- och vinbärspaj och spelade ännu mer spel. De sista stannade kvar till halv fyra, så vi passade på att sova till 12 imorse, något som inte händer ofta. 
 
En väldigt rolig fest, med väldigt bra personer.
Är så glad att jag har hittat så fina vänner här i Jönköping!
 
(Än så länge idag har vi hunnit diska undan all disk, jag har gjort en skoluppgift och nu ska jag fortsätta plugga på något kul!)
RSS 2.0